Hemstädning Göteborg

Många städfirmor hjälper mer än gärna till med din hemstädning i Göteborgsområdet. Här har vi samlat några tips på bolag för hemstädning i Göteborg och råd för att göra din hemstädning enklare.

Hemstäd Göteborg – hitta städfirman

Hemstädning innebär ofrånkomligen att du släpper in någon i ditt hem när du själv är borta. Det är därför viktigt att du hittar en städfirma som du kan lita på. Här listar vi några pålitliga städfirmor som erbjuder städhjälp i Göteborg.

50-femme

50-femme är ett städbolag bestående av kvinnlig personal som arbetar under rättvisa förhållanden. Här kan du ta del av personlig hemstädning i Göteborg från välutbildad och erfaren personal som vet vad som krävs. 50-femme är städbolaget som konkurrerar i kvalitet, inte i pris. Ett utmärkt val för hemstädning helt enkelt.

Perfekt Städservice

Perfekt Städservice har hemstädning som främsta verksamhet och erbjuder både storstädningar och veckostädningar i och kring Göteborg. Perfekt Städservice har en garanti för bra resultat och städar kostnadsfritt eventuellt bristfälligt städade utrymmen efter ett uppdrag. Städningen är flexibel och du kan till exempel lägga till strykning i din veckostädning.

Hemcare

Hemcare i centrala Göteborg har flera flexibla erbjudanden för hemstädning i Göteborg – allt från enstaka städuppdrag till abonnemang med regelbunden hemstädning. Företaget har flera års erfarenhet och utlovar hemstädning av hög kvalitet och till bra priser. Man erbjuder även andra tjänster inom städ, som visningsstädning och fönsterputs.

Städa köket – steg för steg

Ett fräscht kök vill de flesta ha, men alla vill inte lägga tiden det kan ta att göra ordentligt rent. Här kommer därför några tips på hur du bäst effektiviserar köksstädningen för att göra arbetet lite enklare och samtidigt få det skinande rent.

Städa köket – checklista

För att få riktigt rent i köket är det viktigt att inte missa eller glömma något. Här är några viktiga punkter att komma ihåg innan du sätter igång.

1. Hoppa inte över spisen

Ugnen och spisen kanske är det tråkigaste att städa i köket, men det är också där bakterier och smuts kan samlas enklast om du inte håller rent. Gör rent ugnen regelbundet med ordentligt rengöringsmedel, och hoppa inte över den bara för att du kan gömma insidan bakom ugnsluckan. Spisen är man mer benägen att själv vilja ha ren eftersom den syns.

2. Disken blir inte roligare efter hand

Att diska två tallrikar går fortare än att diska tio, särskilt om några av de tio tallrikarna stått sedan början av veckan. Att diska direkt efter en måltid går snabbt och smidigt, och du slipper intorkade matrester och timslånga diskpass. Låt disken stå i blöt i varmt vatten en stund om du vill göra det ännu enklare att få bort svåra fläckar.

3. Frosta av frysen

Många drar sig för att frosta av frysen. Det tar både tid och gör att du måste lägga all frysmat någon annanstans under tiden. Passa därför på så fort du känner att du har ovanligt lite mat i frysen, och tänk på att det får plats mer mat efteråt om frosten i sig tar upp mycket plats. Hjälp avfrostningen på traven med varmt vatten eller en värmefläkt.

Städa köket – läs mer

Nätet kryllar av goda råd från erfarna städare och hemmafixare, på hur du snabbt och enkelt får ett rent kök. Här kommer några länkar till bra sidor med matnyttiga tips för köksstädningen.

Städa toalett – steg för steg

Att städa toaletten tycker många är det tråkigaste momentet i en grundlig hemstädning. Men det behöver inte vara så svårt, och det finns tips som gör processen så smärtfri och enkel som möjligt. Här listar vi några matnyttiga tips och förslag på var du kan läsa mer.

Städa toalett – checklista

Att göra rent utan krångel handlar till stor del om att ha en tydlig struktur för att inte missa något. Här är några viktiga saker att tänka på innan du sätter på dig engångshandskarna.

1. Plocka fram allt

Se till att du har allt du behöver innan du börjar – handskar, rengöringsmedel och redskap. Du vill inte behöva springa omkring hemma med toalettvatten droppandes från handskarna. Plocka därför fram handskar, borste, rengöringsmedel, spray, trasa och tvättsvamp och ha dem lätt tillgängliga under städningen.

2. Kom åt överallt

En toalettstol har många vinklar och vrår, både in- och utvändigt. När du rengör toaletten är det viktigt att du kommer åt överallt, även där du inte ser. Använd en borste med böjbart skaft, och arbeta metodiskt runt hela toaletten. Även om du inte ser under sitsens kant, finns där garanterat en hel del bakterier att skrubba bort.

3. Städa regelbundet

För att undvika att toalettstädningen blir så hemsk nästa gång är det en bra idé att löpande hålla den så ren som möjligt. Låt inte smuts och fläckar sätta sig så att de kräver en heldag att få bort. Använd den vanliga toalettborsten regelbundet och spruta med rengöringsmedel då och då för att undvika att nästa städning blir så hemsk.

Städa toaletten – läs mer

Det finns lika många husmorstips som det finns husmödrar. Här har vi samlat några olika länkar till tydliga och ingående guider för hur du får en skinande ren toalett – alla har olika ingångar och förslag.