Fönsterputs Göteborg

Precis som i alla större städer påverkas fönster i Göteborg av yttre omständigheter, som avgaser, havssalt och pollen. Oavsett anledning finns det skäl att regelbundet tvätta sina fönster, och här samlar vi tips på bolag kring Göteborg som gör det bäst, samt några tips för hur du själv får riktigt rena rutor.

Fönsterputsning Göteborg – tips på städfirmor

Som i de flesta större städer finns det många fönsterputsfirmor att välja mellan. Det kan ofta vara svårt att hitta rätt, så här hjälper vi dig genom att tipsa om några utvalda aktörer i branschen, som gärna hjälper dig att putsa dina fönster.

Fönsterputsbolaget – abonnera på fönsterputs

Fönsterputsbolaget är verksamma i flera städer i Sverige och erbjuder abonnemang för fönsterputs i bland annat Göteborg. Med deras prenumerationstjänst får du utvändig puts varje månad och behöver inte vara hemma under arbetet. Du får ett SMS efter att arbetet är klart och får inga dolda avgifter. Värvar du en granne kan du även ta del av Grannrabatten och få billigare pris.

GÖAB Fönsterputs – miljövänlig fönsterputsning

Sedan 1920-talet erbjuder GÖAB miljövänlig fönsterputsning i Göteborg. GÖAB lägger vikt vid personlig service, kunskap och hög kvalitet. Man använder endast miljömärkta kemiska produkter som håller naturen och glasrutorna nästan lika rena. Som avtalskund hos GÖAB får du regelbunden fönsterputsning till fast pris och prioriteras i tidsbokningen.

Såklart – personlig fönsterputs till fasta priser

Såklart är ett fönsterputsbolag som sedan 1994 har putsat fönster i Göteborg med omnejd. Företaget kan stoltsera med många sedan starten återkommande kunder och lägger stor vikt vid personlig service och skräddarsydda lösningar. Här får du ett fast pris innan arbetet börjar och behöver inte vara orolig för dolda avgifter. Såklart arbetar året runt och är alltid tillgängliga.

Fönsterputs – 3 tips och råd

Om du vill ge dig på att putsa dina egna fönster finns det många bra tips för hur du gör arbetet mer effektivt och undviker skador eller slitage. Tre vanliga frågeställningar hjälper vi till med här. En längre guide kan du läsa hos Villalivet.se.

1. Undvik ränder

Det vanligaste tecknet på att en fönsterputsning har utförts av någon annan än en expert är de fula ränder som lätt uppstår efter skrapan. För att undvika dessa är det viktigt med en bra och felfri skrapa – är det hack i den blir det lätt ränder. Det är också viktigt att du hinner skrapa klart innan fönstret har torkat. Tänk på det redan innan du börjar, och putsa kanske inte fönster den soligaste dagen på året.

2. Kan man putsa fönster i minusgrader?

En vanlig ursäkt för att slippa putsa fönster är påståendet att man inte bör putsa fönster i minusgrader. Du kan dock utan problem putsa fönster i ner till -15 grader. Det viktiga är att du blandar i spolarvätska eller T-röd i vattnen för att undvika att det fryser på fönstret. Att arbeta i kallt väder är också så klart en fråga om arbetsmiljö – alla vill inte arbeta i -10 grader om det inte verkligen behövs.

3. Undvik tidningspapper

Ett lastgammalt tips för fönsterputsning är att använda tidningspapper till eftertorkningen. Detta kommer från en tid då tidningar bestod av annat papper och trycksvärtan var blybaserad. Dagens tidningar gör snarare fönsterputsningen svårare för dig. Professionella fönsterputsare rekommenderar fina microfiberdukar för bästa resultat om du vill undvika smutsrester och damm på fönstret.